מזרחי-טפחות מרחיב את מתווה ההקלות במשכנתאות

'שנה של שקט מהמשכנתה' לתושבי העוטף: פטור מלא מהחזרי ההלוואה למשך 4 חודשים והקפאה של ההחזרים ל-8 חודשים נוספים
כ"ה בחשון, תשפ"ד, 09 בנובמבר, 2023

תושבי שדרות פטורים לחלוטין מתשלום המשכנתה לחודשיים ויוכלו לקבל הקפאה לשלושה חודשים נוספים; זאת, בנוסף לעשרות מיליוני שקלים שהבנק הקצה לטובת העיר ותושביה, במסגרת ההחלטה לאמץ את שדרות.

לאחר שהיה הבנק הראשון שהעניק פטור מתשלום החזר המשכנתה לחודש נובמבר, לתושבי העוטף ושדרות, יוצא היום מזרחי-טפחות במתווה מעודכן, המרחיב משמעותית את ההטבות וההקלות ללקוחותיו מישובים אלה.

יישובי העוטף – 'שנה של שקט מהמשכנתה'
לקוחות המשכנתה של מזרחי-טפחות מישובי העוטף, הממוקמים במרחק של עד 7 ק"מ מהגבול עם עזה, פטורים לחלוטין מתשלום המשכנתה למשך 4 חודשים (נובמבר 2023 – פברואר 2024). בנוסף, יוכלו לקוחות אלו לבקש הקפאה של ההחזרים החודשיים, ללא ריבית והצמדה וללא עמלה, לתקופה של 8 חודשים נוספים (עד נובמבר 2024).

שדרות – אימוץ, פטור והקפאה
על מנת לסייע לשדרות להתמודד עם האתגרים הביטחוניים, החברתיים והכלכליים, החליט מזרחי-טפחות להקצות עשרות מיליוני שקלים לתמיכה בעיר ובתושביה בטווח המיידי ובטווח הארוך. בנוסף, מעניק הבנק פטור מלא מהחזרי המשכנתה לחודשיים (נובמבר ודצמבר 2023) לתושבי העיר, הנמנים עם לקוחות המשכנתה של הבנק.
כמו כן, יוכלו לקוחות אלו לבקש הקפאה של ההחזרים החודשיים, ללא ריבית והצמדה וללא עמלה, לתקופה של עד שלושה חודשים נוספים (עד אפריל 2024).

מנכ"ל הבנק משה לארי: אנחנו ממשיכים לעדכן ולהרחיב את סל ההטבות שלנו, מתוך רצון לסייע ולתמוך בכל מי שנפגע מהמצב, ובמיוחד בתושבי העוטף שספגו את המכה הקשה והכואבת ביותר מבחינה פיסית, נפשית וכלכלית. לצד ההקלות בתחום המשכנתאות יצאנו לאחרונה במתווה הקלות והטבות ייחודי, המיועד לבעלי עסקים בשדרות ובאזור העוטף, שפעילותם נפגעה מאוד עד כדי השבתה מלאה, הכולל, בין השאר, מענק של עד 20 אלף ₪, הלוואה של עד 50 אלף ₪ ללא ריבית וללא הצמדה ועוד".

* מתן כל סוג אשראי כפוף לשיקול דעת הבנק. אי-עמידה בפירעון ההלוואה עלולה לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל. הבנק רשאי לשנות את התנאים בכל עת, ללא הודעה מוקדמת.