דירקטוריון מזרחי-טפחות אישר את המלצת המנכ"ל למינויים חדשים בהנהלה

שבי שמר תחליף את ישראל אנגל, שעבד בקבוצת מזרחי-טפחות 22 שנה, 17 מתוכן כמנהל החטיבה הקמעונאית; תרי ישכיל תתמנה במקומה של דינה נבות, שעמדה בראש החטיבה לשיווק ופרסום במשך כ-10 שנים
ה' בחשון, תשפ"ב, 11 באוקטובר, 2021

דירקטוריון מזרחי-טפחות בראשות משה וידמן, אישר את המלצת המנכ"ל משה לארי לבצע מינויים חדשים בהנהלת הבנק.

שבי שמר, מנכ"לית בנק אגוד מזה שלוש שנים, תתמנה לסמנכ"לית ומנהלת החטיבה הקמעונאית בבנק, במקומו של ישראל אנגל.
מר אנגל החל את תפקידו בקבוצת הבנק בשנת 2000, עת הצטרף לבנק טפחות כחבר הנהלה ומנהל החטיבה הפיננסית. במהלך שנת 2004, לאחר החלטת דירקטוריון בנק המזרחי להתמזג עם בנק טפחות, התמנה ישראל אנגל למנכ"ל בנק טפחות, ובתחילת שנת 2005, לאחר השלמת המיזוג, הוא הצטרף להנהלת מזרחי-טפחות כסמנכ"ל ומנהל החטיבה הקמעונאית, תפקיד שבו הוא מחזיק עד היום.
בתקופת כהונתו רשמה החטיבה הקמעונאית של הבנק הישגים רבים והגדילה משמעותית את היקפי פעילותה, בכל התחומים שבהם עסקה. בהובלתו של מר אנגל, פעלו אלפי המנהלים והעובדים בחטיבה להבטיח, כי המותג טפחות ישמור על מעמדו המוביל בישראל בתחום המשכנתאות, תוך גידול בנתח השוק של הבנק, בהשוואה לזה שהיה ערב המיזוג. בד-בבד, גם הפעילות מול משקי הבית והעסקים הקטנים הלכה וצמחה, וזאת, תוך הרחבה מתמשכת בפריסה הסניפית והצבת הבנקאי האישי בסניף, במרכז מערכת היחסים עם הלקוח. מר אנגל ימשיך לכהן כיו"ר בנק יהב, תפקיד שהוא ממלא מזה שלוש שנים.

כמו ישראל אנגל בזמנו, גם מחליפתו שבי שמר מצטרפת לבנק, על רקע חיבור עם בנק אחר. "המיזוג עם בנק אגוד הוא אחד ממנועי הצמיחה של הבנק בשנים הקרובות. מדובר במהלך מורכב עם מגוון היבטים, שהחשוב שבהם הוא החיבור האנושי והתרבותי, בין עובדים שמגיעים מארגונים שונים. הצטרפותה של מנכ"לית בנק אגוד להנהלת מזרחי-טפחות, תסייע גם בקליטה מיטבית של עובדי אגוד, הן בצד המקצועי והן בצד התרבותי, על בסיס הערכים המשותפים לשני הבנקים", אמר משה לארי, בישיבת הדירקטוריון.

יצוין, כי המינוי כפוף לאישור בנק ישראל.

תרי ישכיל מצטרפת להנהלת מזרחי-טפחות, לאחר שכיהנה בין השנים 2021-2017 כסמנכ"לית השיווק והשירות בחברת פרטנר. הגב' ישכיל תתמנה לסמנכ"לית ומנהלת החטיבה לשיווק, פרסום ופיתוח מוצרים בבנק, במקומה של דינה נבות שביקשה לפרוש לאחר כ-10 שנים בתפקיד.

בתקופת כהונתה כמנהלת החטיבה, הובילה הגב' נבות שורה של מהלכים שיווקיים ופרסומיים חדשניים, שחיזקו את תדמית הבנק ובידולו, וחידדו את תפיסת השירות הייחודית של מזרחי-טפחות, הדוגלת בשירות אישי ואנושי הנתמך במעטפת טכנולוגית.
בשנים אלה הוגברה הסינרגיה עם שאר החטיבות בבנק, כשחטיבת השיווק פעלה לתמוך בהשגת היעדים העסקיים בנושאים השונים ובהם: האצת הצמיחה בבנקאות הקמעונאית והעסקית, שמירה על המובילות במשכנתאות, הגדלת חלקו של הבנק בתחום הפיקדונות ועוד. זאת, לצד קמפיינים שנועדו לחזק את המותג "מזרחי-טפחות", ולמצב את הבנק כגורם תחרותי ואטרקטיבי, שהאחרון שבהם היה: "להתקדם ולהישאר בן אדם".

מנכ"ל הבנק משה לארי ציין בפני חברי הדירקטוריון, כי הבחירה בשבי שמר ותרי ישכיל נעשתה על בסיס הרקורד המקצועי המרשים של שתיהן, והניסיון הרב שהן צברו במשך השנים, במגוון תפקידים.

יו"ר הדירקטוריון משה וידמן אמר, כי המהלך יזרים אנרגיה חדשה לשולחן ההנהלה ויסייע לבנק להתמודד בהצלחה, עם האתגרים הרבים הניצבים לפתחם של המערכת הבנקאית בכלל ומזרחי-טפחות בפרט.

היו"ר והמנכ"ל הודו בחום לישראל אנגל ודינה נבות, על תרומתם החשובה להצלחת הבנק.

להלן תמצית קורות החיים של שתי חברות ההנהלה החדשות במזרחי-טפחות:

שבי שמר

החל משנת 2010 עובדת בבנק אגוד בתפקידים שונים ובהם: סמנכ"לית וראש החטיבה העסקית; סמנכ"לית בכירה וראש החטיבה הקמעונאית, נכסי לקוחות ויעוץ והחל מאוגוסט 2018 מכהנת כמנכ"לית הבנק.

קודם לכן, בין השנים 1989-2010, עבדה בבנק הפועלים במספר תפקידים ובהם: מנהלת מרכזי העסקים של הבנק במרכז ובנגב ועוד.

בעלת תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול ותואר שני במנהל עסקים – שניהם מאוניברסיטת בן גוריון.

תרי ישכיל

בין השנים 2017-2021 כיהנה כסמנכ"לית חטיבת השירות וחטיבת השיווק בקבוצת פרטנר.
2016-2017 - משנה למנכ"ל בקבוצת זאפ.
2011-2016 - סמנכ"לית שיווק ופרסום וחברת הנהלה בחברת פסגות.

בשנים 2006-2011 עבדה בקונצרן המזון תנובה, תחילה כראש מטה וחברת הנהלה בקבוצה ואחר כך התמנתה למנהלת חטיבת שיווק מרכזי בתשלובת המזון תנובה.

קודם לכן, החל משנת 2001, שימשה מנהלת תחום השיווק העסקי בחברת סלקום.

בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ותואר שני בפסיכולוגיה קוגניטיבית – שניהם מאוניברסיטת בן גוריון.