מזרחי-טפחות יוצא בתוכנית אסטרטגית חדשה לשנים 2025-2027
לאחר שנדונה ואושרה בדירקטוריון הבנק, פורסמה הבוקר לציבור התוכנית האסטרטגית של מזרחי-טפחות לשנים 2025-2027. התוכנית החדשה כוללת מספר נדבכים מרכזיים, שבאמצעותם יצליח הבנק להמשיך ולצמוח, תוך גידול בנתחי השוק בתחומי הפעילות השונים, תשואה דו-ספרתית גבוהה ויציבה בשלוש שנות התוכנית, ושמירה על יחס יעילות איכותי.
יו"ר הדירקטוריון אבי זלדמן ציין, כי התוכנית האתגרית שאושרה בדירקטוריון תסייע לבנק להתמודד באופן מיטבי עם התמורות הרבות בסביבה העסקית בכלל ובמערכת הבנקאית בפרט, ולהמשיך את תנופת הצמיחה שלו. "מזרחי-טפחות התברך בהון אנושי משובח, איכותי ומקצועי – מהנהלת הבנק ועד לאחרון העובדים. אני סמוך ובטוח, שנדע לעמוד גם ביעדי התוכנית החדשה, כפי שעשינו בעבר, ונחזק עוד את מעמדנו כבנק גדול ומצליח, המעניק שירות יוצא דופן ללקוחותיו, ומשיא ערך לכל מחזיקי העניין שלו", אמר יו"ר הבנק.
מנכ"ל הבנק משה לארי אמר, כי מזרחי-טפחות עמד ביעדים העיקריים של התוכנית האסטרטגית הנוכחית שלו, והוא ניצב בנקודת מוצא אופטימלית לביצועה של קפיצת מדרגה נוספת בפעילותו הבנקאית בכלל, והעסקית בפרט.
"מזרחי-טפחות רשם בשנים האחרונות, בממוצע, את שיעור הצמיחה הגבוה ביותר באשראי לציבור, את התשואה להון הגבוהה ביותר וזאת לצד רווחי שיא, יחס יעילות איכותי, המשך הובלת שוק המשכנתאות – תוך הגדלת הפער מהמתחרים, ותפיסת שירות מבודלת, שבזכותה מוביל הבנק, מזה חמש שנים ברציפות, בסקרי בנק ישראל, בנושא שביעות הרצון של לקוחות המערכת הבנקאית".
לדבריו, הישגים אלה והעובדה שמזרחי-טפחות מחזיק בתמהיל אשראי ייחודי, שבו, כ-64% מתיק האשראי לציבור מופנה לתחום המשכנתאות, המתאפיין בפיזור גבוה ובסיכון נמוך, יאפשרו לבנק להציג ב-3 שנות התוכנית מודל של צמיחה מאוזנת ובריאה, תוך השגת תשואה להון גבוהה ויציבה, וניהול סיכונים קפדני.
אבני הדרך המרכזיות, בתוכנית האסטרטגית החדשה, הם: המשך הובלת שוק המשכנתאות, קפיצת מדרגה בפעילותו של הבנק במגזרים העסקיים, יעילות כחלק בלתי נפרד מהתרבות הארגונית של הבנק, ואסטרטגיית שירות אישי ואנושי, כמנוע צמיחה ובידול.
המשך הובלת שוק המשכנתאות
מזרחי-טפחות מוביל מזה שנים את שוק המשכנתאות בישראל, תוך גידול רצוף ועקבי הן בנתח השוק בביצועים שוטפים, שעלה מ-33.3% בשנת 2019 ל-36.6% בשנת 2024, והן ביתרת תיק המשכנתאות, שצמחה בשיעור שנתי ממוצע של 10.7% החל משנת 2019, והסתכמה בסוף 2024 ב-225 מיליארד ₪, המהווים נתח שוק של 36%.
במסגרת התוכנית החדשה, הבנק ישמור על מעמדו המוביל בשוק, בין השאר, באמצעות חדשנות מוצרית וטכנולוגית ושירות אנושי ומקצועי, המותאם אישית לכל לקוח.
בנקאות עסקית- כר נרחב להגדלת הפעילות
חלקו של הבנק באשראי לציבור עלה מ-19.1% בשנת 2019 ל-21.5% בסוף 2024, כאשר בשנים אלה הציג הבנק שיעור גידול שנתי ממוצע של 11.8% - הגבוה במערכת הבנקאית. בעוד שנתח השוק של הבנק באשראי לפרטיים בישראל, ללא משכנתאות, הגיע בסוף שנת 2024 ל-18.2%, נתח השוק של הבנק באשראי עסקי בישראל, עמד על 11.7%.
המשמעות היא, שיש לבנק כר נרחב להגדלת חלקו בסגמנטים העסקיים המרכזיים:
- אשראי לעסקים גדולים – מינוף מעמדו של הבנק בהובלת מימון פרויקטים גדולים ומהותיים
- אשראי לעסקים בינוניים – חיזוק מוקדי העסקים לגיוס לקוחות חדשים ומתן שירות מקצועי ומיטבי
- אשראי בתחום הבינוי והנדל"ן – צמיחה נוספת, באמצעות מיקוד פעילות עם לקוחות איתנים פיננסית, בפרויקטים סגורים, התחדשות עירונית ומימון קרקעות.
היעד: להגדיל את נתח הבנק באשראי לציבור בכלל, מ-21.5% ב-2024 ל-24%-23% בשנת 2027, ואת האשראי העסקי בישראל, מ-11.7% ב-2024 ל-16%-15%, בשנת 2027.
יעילות כחלק מה-DNA של הבנק
בשונה מבנקים הנוקטים מעת לעת מהלכי התייעלות נקודתיים, במזרחי-טפחות מאמינים כי נושא היעילות חייב להיות שזור בתרבות הארגונית של הבנק ובפעילותו היומיומית.
על בסיס תפיסת עולם זו, מתמיד הבנק ביצירת הלימה מיטבית בין הצרכים הספציפיים בתחומי הפעילות השונים, ובין המשאבים המוקצים להם, על מנת לשפר ולהדק את יעילותו התפעולית. הדבר בא לביטוי, בין השאר, בפריסה הסניפית האופטימלית של מזרחי-טפחות ובהתאמת המשאבים לאסטרטגיית השירות הייחודית של הבנק, כמו-גם בהטמעת תהליכים דיגיטליים בעבודה השוטפת.
היעד: להציג ב-3 שנות התוכנית, יחס יעילות תפעולית ממוצע, של עד 35%.
אסטרטגיית שירות ייחודית כמנוע צמיחה ובידול
מזרחי-טפחות מחזיק באסטרטגיית שירות ייחודית, המשלבת באופן מיטבי בין הבנקאי האישי והאנושי למעטפת של ערוצים דיגיטליים מתקדמים. המשמעות היא שלכל לקוח יש בנקאי, בזמינות ובנגישות אופטימלית, כשההחלטה איך לבצע את הפעולה הבנקאית הספציפית נתונה כולה בידיו של הלקוח: באמצעות הבנקאי האישי, עצמאית בדיגיטל, או בשילוב של השניים.
העובדה שמזרחי-טפחות ניצב במקום הראשון מבין הבנקים הגדולים, מזה חמש שנים ברציפות, בסקרי שביעות הרצון של בנק ישראל, היא עדות מובהקת להצלחתה של אסטרטגיית השירות הייחודית של הבנק, שתוסיף ותשתפר עוד בשנים הקרובות.
להלן ריכוז היעדים העיקריים, בתוכנית האסטרטגית החדשה של הבנק
- נתח השוק באשראי לציבור: עלייה מ-21.5% בסוף 2024 ל-24%-23% בשנת 2027
- נתח השוק בפיקדונות לציבור: גידול מ-18.4% בסוף 2024 ל-21%-20% בשנת 2027
- נתח שוק אשראי עסקי בישראל: צמיחה מ-11.7% בסוף 2024 ל-16%-15% בשנת 2027
- התשואה להון בכל אחת משנות התוכנית: 18%-17%
- יחס יעילות תפעולית ממוצע בתקופת התוכנית: קטן או שווה ל-35%.