מהמטבח באהבה
כשמסתכלים על עבודות העץ המדהימות של נגריית Inhouse design מטבחים בנתיבות, שבה בונים מטבחים מעוצבים בהתאמה ללקוחות, ומתרגמים חלומות לעבודות מעץ, אפשר להרגיש את הסיפור. סיפור של אהבה. אהבה לארץ ואהבה לחומר ולאנשים.
כשמדברים עם צחי סיגל וכששומעים ממנו את סיפור העלייה שלו מקנדה לישראל, וההחלטה שמקפלת בתוכה אהבה למדינה ולעם ישראל, העובדות מקבלות משמעות גדולה אף יותר.
צחי סיגל, הבעלים של נגריית Inhouse design, חזר לישראל ב-2012 מתוך מטרה מוצהרת לגדל את ילדיו בארץ אחרי שהות ארוכה בקנדה, שבה למד את מקצוע הנגרות. הוא עבד והתמחה כמה שנים במפעל נגרות גדול, אך החלום היה מקום משלו כדי שיוכל להגשים חלומות של אחרים.
הוא הקים את הנגרייה בנתיבות, ובנה את ביתו במושב אוהד. מסוג המקומות שמגיעים אליהם מתוך ציונות. אחרי שהקים צוות עובדים מקצועי, הם בנו יחד בעיקר מטבחים מעוצבים ויפהפיים. היכולת לקחת חתיכת עץ פשוטה, להכניס לתוכה נשמה, להרגיש את החלום של הלקוח, היא מתנה שצחי מעביר הלאה יחד עם צוות הנגרייה.
השגרה הייתה טובה. הלקוחות היו מרוצים וההזמנות זרמו למקום המקסים של צחי. מגוון מרשים של שולחנות, סוגי ארונות ומגירות מדויקות - הן רק חלק מהעבודות ש-Inhouse design מטבחים מייצרת. כל אלה נבנו בנגרייה הקטנה שלו כדי לשמח אותם.
ב-7.10, אותה שבת שחורה, התחילה הדממה. דממה שפגעה וממשיכה לפגוע במקום שלו שמתרגם חלומות לעבודות מעץ.
ואז נכנס לתמונה בנק מזרחי-טפחות עם מיזם כתום.ישראל, שעומד לצדו בימים שכולנו מחכים שיסתיימו. יחד עם העזרה של הבנק הוא יודע ומרגיש שהכל יתעורר. כמו העץ, גם הלקוחות וכולנו צריכים את הזמן.
כשצחי נשאל על התחושות שלו בנוגע למיקום הנגרייה, הוא מספר על שגרה של סבבי לחימה לא פשוטים שעכשיו הגיעו לשיאם. בעבר, הוא אומר, נאלץ לסגור את העסק למספר ימים, מקסימום לשבוע, אבל הפעם זה משהו אחר.
בינתיים, החיים ממשיכים, ואיתם ההוצאות. "הבנק מסייע לי לעבור את זה. אני מרגיש שהוא שותף", אומר צחי. ולרגע, יש שם תקווה. להחזיר את הנגרייה למקום שמחבר עצים וחלומות של אנשים. חלומות של עבודה באיכות גבוהה, כזו שהנגרייה שלו יודעת לספק.
הוא מאמין שנעבור את זה יחד. הוא יודע שרק ביחד הוא והצוות והעסק שלו בנתיבות - ינצחו.