טביעת יין

יקב אביבים בגבול הצפון, ממשיך מסורת משפחתית של ייצור יין וערק שהחלה עוד במרוקו

יקב אביבים, יקב בוטיק ייחודי, ממוקם על גבול הצפון בגליל העליון. היקב מייצר כ-35,000 בקבוקים בשנה מענבים שנבצרים מכרמי המשפחה הנמצאים באזור. זני הענבים לייצור היין הם קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, פטי וורדו, מלבק, ברברה, סירה ושרדונה.

היקב, בבעלות משפחת ביטון, הוקם על ידי אב המשפחה ב-1995, והיום מנהל אותו הבן מאיר ביטון. זהו למעשה המשך המסורת המשפחתית, של ייצור ערק ויין, שהחלה עוד במרוקו.

הקמת העסק החלה כחלק מתהליך השיקום של אביו של מאיר, לאחר שנפצע ממצבר שהתפוצץ. עם הזמן, הפך היקב לעסק מסודר שכולל גם מרכז מבקרים.

יקב אביבים התפתח ומציע היום גם טעמים חדשניים, כמו ערק עם זעפרן, ערק שקדים, ופסיפלורה לימון, ויינות מזנים ייחודיים. הייקב מייצר יינות מזני ענבים כמו ברברה ומלבק, שהגידול שלהם שונה וייצור נעשה מאשכולות שלמים. המוצרים המיוחדים משווקים באמצעות סוכנים.

מאיר מספר כי לפני כחודש הם החלו בבציר גדול, אבל עם פרוץ המלחמה פינו אותם מהמושב והבציר נעצר. האזור עדיין מוגדר כשטח צבאי סגור ולא ניתן להיכנס אליו. מאיר כמה לחזור לגפנים וליקב, ומתקשה להירדם בלילות. לעסק ישנן התחייבויות לאספקה למסעדות בארץ ובעולם, והוא לא יודע איך והאם זה יתבצע.

הוא מזכיר שבנק מזרחי-טפחות עמד לצדו כשנכנס להשקעה גדולה ביקב, ומקווה שמיזם כתום.ישראל של הבנק יסייע לשמור על המסורת המשפחתית, שהחלה לפני שנים רבות במרוקו.

 

יקב אביבים