הדובדבן שבעוגה
קונדיטוריה פאי היא כמו חנות צעצועים - רק של עוגות, מאפים ועוגיות, וסוגי פאי מיוחדים ומעוצבים, מדפים של צבעים וטעמים.
הקונדיטוריה, בבעלות השף קונדיטור איציק בוסידן, הוקמה בקיבוץ סער בשנת 1992. באותן שנים, כשהקיבוץ עבר הפרטה, שכר איציק את המקום והסב אותו למטבח שפועל על פי צרכיו.
איציק מסביר שמה שהופך את המקום שלו לבוטיק הוא החומרים האיכותיים, סוגי הפאי המיוחדים - פירות, שקדים, אגסים עם שקדים - מאפים שלא ניתן למצוא בכל מקום, אלא מיוצרים רק על פי הזמנה, ועוגות שעושות טוב על הלב. ההזמנות יוצאות מקיבוץ סער ישירות למפעלים על פי בקשת הלקוח.
בנוסף למאפים ולפאי, קיימת מחלקה מיוחדת ונפרדת שאחראית על מגשי אירוח מרשימים.
איציק שייך לאנשים שמזוהים עם העסק ועם האהבה למוצרים. הוא מספר על תחילת הרומן שלו עם עולם האפייה והקונדיטוריה, כשהשתחרר מהצבא. מאז הוא התפתח, למד, עשה השתלמויות וקורסים, והקים את רשת פאי, שבעבר מנתה מספר סניפים והיום מונה חנות אחת בנהריה, שמספקת עוגות ומאפים למוסדות גדולים כמו רפאל וישקר. לאחרונה, כשברפאל רצו לפנק את העובדים שלהם שנקראו למילואים, היה להם ברור שהפינוק יהיה המארזים של קונדיטוריה פאי של איציק.
איציק מתגורר עם משפחתו בקיבוץ רגבה, ומספר שבשבועות האחרונים יש צמצום משמעותי והאטה במספר ההזמנות, במיוחד מלקוחות פרטיים.
פרויקט כתום.ישראל של בנק מזרחי-טפחות מלווה את איציק ואת צוות קונדיטוריה פאי, שמונה כ-20 עובדים, כדי שיוכל להמשיך ולייצר מאפים ייחודיים שעושים מתוק בלב ובנשמה.